Anuncis

divendres, 18 de març del 2011

TMB #2 - Nant Borrant - Mottets

Dilluns 6 de Setembre de 2010

05:45 i és l’hora de llevar-se. A les 6:30 tots els excursionistes del refugi esmorzem i emprenem la marxa cap al Col de Bonhomme.

Els altres excursionistes ens segueixen però poc a poc es van quedant darrere. El camí en el que ens trobem es fàcil i bonic, amb refugis als verds prats com si del paisatge en formessin part. Abans d'arribar al Col de Bonhomme ens trobem amb el Tumulus du Plan de Dames a una altitud de 2043 metres. Tothom que passa per aquest indret ha de posar una pedra damunt.
 
Tumulus du Plan de Dames

Desprès d'una llarga costa arribem a la Croix de Bonhomme i parem a esmorzar una mica. Mentre esmorzem passa pel nostre costat gent de tot el món, dels EUA (Alaska, California), d'Alemnaya, Austràlia, França i un llarg etcètera. Acabem d'esmorzar i continuem amb una pujada d'una mitja hora fins al Col de Fours. Des d'aquest punt fins a la Ville des Glaciers hi trobem una baixada llarga i suau.
Quan arribem al petit poble, i una mica deixat, la Paquita i l'Eva volen comprar formatge a una casa de pagès, però l'amo, una mica antipàtic i ronyós diu que se'n va a dinar i no els hi pot vendre res.

Sense el formatge continuem caminant i a mitja hora arribem al refugi des Mottets. Ràpidament fem via cap a les dutxes, abans que arribin els altres excursionistes i haver de fer cua. Rentem una mica la roba que ho necessita i van arribant més excursionistes.

Fem un dinar-berenar i ens demanem uns ous ferrats i truita a la francesa, una cervesa ben fresca i cafès i tès (servits en grans quantitats!). El refugi és molt acollidor i disposa d'una gran terrassa on podem esperar tranquil·lament fins les 19:00 per anar a sopar.

Arriba l'hora de sopar i el refugi és ple d'excursionistes. Sopar amb tanta gent sempre té caire festiu, sobretot quan a l'acabar el sopar la mestressa del refugi fa un petit recital d'acordió. Llàstima que la noia no era gaire simpàtica, sinó hagués estat una gran vetllada.

Altre cop al acabar de sopar ens prenem uns xarrups de Genepí amb els manyos, fent-ne d'aixó una tradició per cada nit, així com també de la papiroflèxia.

Al rellotge passa de les 22:00 i toca descansar per recuperar les energies.

Prenent café Refugi Mottets


Fotos del dia:

Fes click a la presentació per veure més gran


<< Jornada Anterior

Jornada Següent >>

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada